www.potapecske.cz     potapecske kurzy

Právě je 09 pro 2023, 19:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: UW detektory
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 20:34 
Přispěvatel
Přispěvatel

Jaký detík používáte , pochvalte ho...., zkritizujte jeho chyby.....
Testy detektorů, recenze....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 21:03 
Přispěvatel
Přispěvatel

Uvažujete o zakoupení detektoru... nebo už máte vybráno a nevěříte reklamě prodejců....?
Tady názory a zkušenosti uživatelů jednotlivých výrobků:
http://metaldetectorreviews.net/?PHPSES ... 2f3c2c2d10

Předmět příspěvku: Detektor Tesoro Tiger shark
PříspěvekNapsal: 05 čer 2008, 23:36 
Přispěvatel
Přispěvatel

Jsem majitelem tohoto přístroje (cca 8let)a přes předchozí upozornění od lidí co ho používali a hlavně chválili-jsem dost nespokojen...Je pravdou,že má představa byla,že ho použiji i na souši a na to je prý princip pulsně-indukční dost nešťastný-nevím.Jeho výhoda je v použití i ve slané vodě,ale vlastní zkušenost je smutná-prostě řve všechno a hlavně pidi věci,kterých je v moři moc....Ale dost možná je to rukama a mou jazykovou vybaveností-mám manual jen v angličtině a ještě bůhvíkde...Lovu zdar,je to sranda a zábava-jen nezapomeňte čučet na maňák...M

Předmět příspěvku: Re: Detektor Tesoro Tiger shark
PříspěvekNapsal: 06 čer 2008, 00:31 
Přispěvatel
Přispěvatel

M píše:
Jsem majitelem tohoto přístroje (cca 8let)a přes předchozí upozornění od lidí co ho používali a hlavně chválili-jsem dost nespokojen...Je pravdou,že má představa byla,že ho použiji i na souši a na to je prý princip pulsně-indukční dost nešťastný-nevím.Jeho výhoda je v použití i ve slané vodě,ale vlastní zkušenost je smutná-prostě řve všechno a hlavně pidi věci,kterých je v moři moc....Ale dost možná je to rukama a mou jazykovou vybaveností-mám manual jen v angličtině a ještě bůhvíkde...Lovu zdar,je to sranda a zábava-jen nezapomeňte čučet na maňák...M

Ahoj.
na tomhle odkazu je popis současného modelu Tesoro Tiger Shark
http://www.tesoro.cz/detektory/tiger-shark-detail
- dole je i ke stažení český návod
Je to popis modelu 2007, ale možná základní funkce a ovládání jsou podobný se starším modelem..... snad to pomůže.

Předmět příspěvku: Garrett
PříspěvekNapsal: 07 čer 2008, 18:39 
Přispěvatel
Přispěvatel

Mám nově a zatím krátce Garrett Sea Hunter 2. Pulzní detektor s možností dvou režimů diskriminace. Navíc mám velkou cívku 10 x 14 palců. Detektor má nastavení citlivosti - threshold , nastavení diskriminace a volbu režimů. Samozřejmě potlačení soli , indikace stavu baterie, možnost umístnění řídící jednotky na čtyři místa + stavitelná kombinace tyče na hledání na suchu a ve vodě.....
Pracuje s jedním tonem. První režim diskriminace pracuje i bez pohybu cívky a podle nastavení perfektně potlačí zátky od piva, hřebíky, kuličku alobalu,zvláštní kameny na Orlíku .....ale jen pokud je předmět malý - na jednom lomu jsem šílel z vypálených elektrod okolo 15 cm.... :shock:
Druhý režim diskriminace - discrete elimination - pracuje jen při pohybu cívky, má úplně odfiltrovat odpadní kov a reagovat jen na kovy ušlechtilé..... na suchu jsem to testoval jen zběžně a funguje - mezi rozházenými hřebíky tonem " vypíchnul" stříbrný řetízek na ruku. Uvidím co ukáže na pláži za týden na Elbe
Hledám se základní diskriminací na 4 a citlivost co největší, abych slyšel potichu ton co dovolí vlastnosti podkladu nebo bahna. Když mám pípanec, přenastavím na větší diskriminaci a podle odezvy tonu se snažím odhadnout kov a přenastavením citlivosti jak je to hluboko....
Jen musím Garrettu vytknout vaklací tyč při suchém hledání, cena za multifunkčnost....trocha lepenky to spravila. Alkalické baterie vydrží okolo 14 hodin Ve vodě má detektor neutrální vztlak.

Předmět příspěvku: Garrett Sea Hunter u moře
PříspěvekNapsal: 13 črc 2008, 22:41 
Přispěvatel
Přispěvatel

Tak jsem testoval detektor v moři. Několik hodin hladání v mělčinách u kempu, podél pláže a u kotevních bojek.... na suchu na pláži jsem nehledal, nechtělo se mi brzo vstávat :D
Detektor fungoval perfektně , hledal jsem se standardní diskriminací nastavenou na minimum - pak jsem přenastavil na disk. 5 abych potlačil hliníkové smetí.
A nálezy? - všechno možný jen ne ty zlaté šperky z reklam na detektory.. :oops: Několik mincí, řetězy, olůvka, medajlon....nejhezčí je ovšem stará karabina dokonale obrostlá kameny...viz nálezy
Jsem spokojený i s citlivostí detektoru na malé věci - jednocentová mince hrabaná z 20 cm....

Předmět příspěvku: Exalibur II.
PříspěvekNapsal: 30 lis 2008, 19:07 
Přispěvatel
Přispěvatel

Zdar vespolek,
začínal jsem na Tesoru TigerShark a jak vidím, nejsem jediný, komu tento detík prostě nesedl. Pozor, není PI, je VLF, ale to je jedno. Celkem slabý dosah, řekl bych...
Nechal jsem ho přestavět na PI, ale nic moc.

Tak jsem si nechal poslat Excalibur, v době, kdy dolar byl kolem 17ti kaček :)
Jsem celkem spokojen, jen nechápu,proč tvůrce dal elektroniku i batery pack "napříč" tyče - je z toho dost široké "pádlo" a odpor vody je při pohybu sem-tam značný. Řeším to odpojením od tyče, tahám elektroniku na krku :)

Negativa: Musí se to naposlouchat, diskriminaci raději nepoužívám - snižuje rapidně dosah a ztrácejí se dobré slabé signály. VELKÉ negativum je mizerná slyšitelnost pod vodou - bubliny z výdechu mi prostě přehluší pípání ze sluchadel. Jak řešíte tohle? Volume mám na doraz, ale jakmile naberu pod kuklu nebo přímo do ucha vodu, je konec... dominantním "tónem" jsou v tu chvíli bubliny...

BATHORY: Vidím, žes z Horažďovic. Já od Plzně, co bys říkal setkání třeba na půl cestě (Klatovy..?) na pokec? Nebo máš-li cesty do Plzně, zvu tě na kafe :) Docela rád bych s tebou probral tvoje zkušenosti s detíkem, respektive s hledáním pod vodou.

Něco o mně: Potápím se celkem krátce, cca 4 roky, a jen u nás, v rybníčcích, lomech... Přítelkyni to taky chytlo. Oba jsme k potápění příšli "z druhé strany" - jsme detektoráři... a chtěli jsme to zkusit pod vodou. Uvítal bych tedy kontakty a osobní setkání se zkušenými "vodníky", na oplátku dám k dispozici celkem solidní zkušenosti detektoráře.

Mail na mně: alexandros.sro@centrum.cz

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27 čer 2009, 15:38 
Přispěvatel
Přispěvatel

Měl bych dotaz na DetectorPRO wader.máte někdo nějakou zkušenost?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 čer 2009, 22:31 
Přispěvatel
Přispěvatel

snad pomůže tahle stránka...... http://metaldetectorreviews.net/detecto ... fa1fce7ea8

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 srp 2011, 21:13 
Zlatý přispěvatel
Zlatý přispěvatel

Ahoj,

vazeni kolegove, shanim informace o kvalitnich vodotesnych detektorech kovu.

Osobni zkusenosti i nabidky.

Diky

milda

Miloslav HATÁK
Potápěčská stanice v.o.s.
hlavní potápěč
soudní znalec - specializace potápění
Bezručova 4219
430 03 CHOMUTOV
M: 602 357 180 F: 474 686 959 T: 474 625 207
www.psvos.cz hatak@psvos.cz www.appcr.cz

Předmět příspěvku: detektor kovu
PříspěvekNapsal: 30 srp 2011, 20:32 
Přispěvatel
Přispěvatel

Ahoj..
Ja muzu napsat o me osobni zkusenosti s detektory co mame v potapecske parte hledacu:

Garrett Sea Hunter Mark II - mam ho uz nejaky rok a zacal jsem s nim jako uplny amatersky hledac. Ma dobrou diskriminaci a vyhoda je moznost vymeny velikosti civek - pulzni detektor s jednotonovym signalem s vybornym dosahem....vyborne slysitelna sluchatka

Kolega ma Minelab Excalibur II - detektor s tonovym rozlisenim druhu kovu, nevyhoda ze nejde menit velikost civky, objednava se s velkou nebo mensi na pevno.... znam dva majitele a oba si stezuji na malou hlasitost sluchatek ve vode....

Pak jsem si zkusil Fisher CZ-21 - moc pekny a osvedceny detektor - tonove rozliseni druhu kovu...

A kazdy co se okolo detektoru mota potvrdi ze spicka je JW Fisher Pulse 8x - velka moznost prislusenstvi, jednoduche ovladani, vyborny dosah... myslim ze ho ma nekdo z Willyteamu...

Ono je taky dulezity se potom s detektorem naucit a naposlouchat si ho... do vody se spis doporucuji pulzni detektory - maji velky dosah , ale horsi diskriminaci a rozlisovani druhu kovu -- ja u Garrettu porad ladil potlaceni smeti a pak mi profik ukazal ze muzu prijit o pekne signaly - ted hrabu vsechno ...

Kolega je suchy hledac co si udelal kurz jen aby hledal pod vodou - hleda "valku" a nalezy ma!! Me potesilo ze s Garrettem co mi testoval s velkou civkou , nasel v rybniku nekolik odznaku v mistech kde Minelab nedal zadny signal.. :D

Předmět příspěvku: Re: UW detektory
PříspěvekNapsal: 12 bře 2012, 15:13 
Přispěvatel
Přispěvatel

ahoj,
Fisher CZ-21 má od přítelkyně brácha a nemůže si ho vynachválit..

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]